איך לדבר על הדברים המפרעים לך בלי לפגוע...

הקפדה על יום ושעה הקבועים ובזמן רגוע
על מנת לשמור על תקשורת טובה ולמנוע תקשורת לא טובה כפי שתואר להנ"ל יש לקיים בקביעות פגישה בין בני הזוג פעם או פעמים לפחות בשבוע במשך כשעה. יש להקפיד על יום ושעה קבועים. המלצה חשובה – רצוי למצוא זמן "בריא" לקיום הפגישה. אין לקיים פגישה כאשר בני הזוג ממהרים לעיסוק אחר או לחילופין ממהרים לישון (בשביל לקום מוקדם) – דבר זה עלול לגרום לבני הזוג למהר במהלך השיחה ולא להגיע ליישוב הדעת ולהסכם בין הצדדים. 
בפגישה זו בני הזוג ישוחחו על כל הדברים שמטרידים אותם, על ציפיות הדדיות ביניהם, נקודות לשימור ונקודות לשיפור. כמו כן - רצוי "לשפוך" את הנפש ולשתף אודות רגשות, מחשבות, רצונות, ציפיות, חלומות עכשוויים ועתידיים, והחשוב מכל – מהם הצרכים שלהם.

כאשר קובעים פגישה ביום ושעה מסוימים, נאלצים לחכות בסבלנות לפגישה זו וכך ניתן לשוחח יותר ביישוב הדעת ללא ביקורתיות אלא לשם יצירת תקשורת בריאה בין בני הזוג. כאשר שני בני הזוג יודעים שיש להם זמן קבוע בו הם יכולים להיפתח ולהקשיב זה לזה, דבר זה מרגיע מאוד את הקשר ואת הצורך הנפשי "לשפוך" לעתים בזמנים ובמצבים לא נכונים.

כאשר הדברים נעשים באופן הרצוי, נמנעת הרבה עגמת נפש, ובני הזוג יכולים לשוחח ללא הרגשת כעס ו"קפידה". וכן גם ידוע שעל ידי ביקורת אדם אינו משתנה, לפחות לא שנוי פנימי רצוני. בנוסף אם עושים את זה באופן של מתי שיהיה לנו זמן נדבר יתכן שהזוג לעולם לא ימצא זמן תמיד יש עוד משהו לעשות על דבר "שאני יתפנה אני ישתנה-אך יתכן שלעולם לא תתפנה".

כמו כן, הפגישה מסייעת לנו לפעול בדרך בריאה ונכונה לזוגיות, ומסייעת לנו לא "לשמור את הדברים בבטן". מידת החסידות היא ליישב באופן הראוי דברים בין בני הזוג, ולא לנסות להבליג על דברים משמעותיים. אחרת עלול להצטבר כעס על בן הזוג ולבסוף כעס זה מתפרץ בדרך לא נכונה ומיושבת. כמובן שתמיד צריך לזכור כי לא תמיד העיקר הוא מה אומרים זה לזה אלא כיצד ובאיזה אופן הדברים נאמרים. יש לשוחח ביישוב הדעת ולומר את הדברים מתוך נחת ומתוך רצון משותף של שני בני הזוג לבנות בית יהודי ובו מערכת זוגית בריאה.


                                                       הגיע הזמן לעבור למעשים!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

ניתן לשאול כל שאלה, לכל שאלה אני עונה באופן אישי :-)